misverstanden

Vijf misverstanden over het versimpelen van je leven

Ik schrijf je steeds over simpel leven. 

Onlangs zei iemand tegen me; zo’n leeg en kil huis, dat is niets voor mij. 

We spraken over ontspullen en het versimpelen van je leven.

Een kaal huis is ook niet mijn idee van een droomhuis. 

Gelukkig gaat het daar ook niet over.

Waar gaat het dan wel over?

Een simpel leven gaat over loslaten van de dingen die je in de weg staan om plezier te kunnen ervaren. 

Tijd om nog helderder te krijgen waar een simpel leven over gaat.

Hieronder vijf misverstanden over het versimpelen van je leven;

1.     Een simpel leven gaat over ontspullen.

Minder spullen is zeker een onderdeel van een simpel leven. Door te ontspullen laat je alle “clutter” in je leven los. Een simpel leven gaat verder dan ontspullen. Veel mensen zeggen dat ontspullen ruimte in je hoofd geeft. Zo is het! Er ontstaat meer focus. Meer tijd en meer ruimte voor dat wat je belangrijk vindt 

2.     Een simpel leven is saai.

Juist niet. Door te versimpelen en los te laten wat jou niet dient, blijft alleen over waar jij blij van wordt. Het kan dus niet anders dat jouw leven hier een uitdrukking van wordt. 

Of dat nu haken, yoga of bergbeklimmen is. Alleen op vakantie of meer tijd met je gezin. Wat mij betreft een rijk en waardevol leven. 

3.     Simpel leven is zuinig leven.

Je bent je meer bewust van waar je je geld aan uit geeft en of het past bij jouw waarden. Dus zuinig, nee. Geef je minder uit aan onnodige zaken, ja. Ik houd bijvoorbeeld van verre reizen, heerlijk. Zeker nu de kinderen nog mee willen. (pre-lege nest syndroom). Bij alles wat ik uitgeef, vraag ik mezelf af; Is dit geld wat ik liever in de “vakantiepot” doe?  

4.     Een simpel leven is iets wat je doet.

Er is geen simpel leven- handleidingboek. Je krijgt geen sticker als je 33 spullen in je kast hebt, of lege planken in je huiskamer. Je hoeft er niet je best voor te doen, hard voor te werken om ergens uit te moeten komen. Een simpel leven gaan over meer ZIJN. In plaats van te doen. Leren stil te zijn, te luisteren naar je hart en vertragen.

5.     Een simpel leven is een doel op zich. 

Versimpelen is een middel om een leven te creëren waar jij naar verlangt. Ik zie het als een pad waarbij je onderweg bent, een way of life. Met focus. Het geeft jou de vrijheid om je aandacht, tijd en energie te richten op dat wat ertoe doet. Waar je hart van gaat zingen. 

Wat is een simpel leven wel?

Een simpel leven heeft alles te maken met leven vanuit intentie – met de dingen die je doet, met de dingen die je bezit en met de mensen met wie je tijd doorbrengt. Het is een leven gericht op de dingen die er het meest toe doen. Die jou weer verbinden met je hart.

Wie wil dat nou niet? 

Waar zou jij in willen versimpelen? Wat is jouw verlangen? Het lijkt me superleuk als je dat laat weten.

Scroll naar boven