Tien inzichten na jaar ontspullen

Tien inzichten na 1 jaar ontspullen

Whooohooo, vandaag ben ik een jaar lang aan het ontspullen. 

Vorig jaar maart startte ik met de “minsgame”. Ik heb je erover verteld, in het kort; dag 1 van de maand ontspul je 1 ding, dag 2, 2 dingen en zo door tot het einde van de maand. Per maand laat je rond de 365 spullen los.  

Afgelopen jaar heb ik dus rond de 5.580 spullen losgelaten. Dat is veel. Ik ben echt geen hoarder, heb niet een afgeladen huis. In die spullen zitten ook oude brieven, foto’s of studiematerialen. 

Ik ga er vrolijk mee verder. Want ik word er zo blij, gelukkig en vervuld van. 

"Less is so, so much more". 

Echt.

Hieronder 10 inzichten van een jaar ontspullen.

1.    Minder stress

Minder spullen is minder opruimen, minder zoeken naar dingen. Een huis met minder spullen geeft meer ontspanning en rust. 

2.    Meer discipline en focus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

3.    Ontspullen bespaart geld

Door het ontspullen ben ik bewuster geworden van wat het huis IN komt. Ik kies ervoor om een periode te wachten met iets aanschaffen. Zo kom ik erachter of het echt toegevoegde waarde is in mijn leven. 

4.    Meer in het moment leven

Door het ontspullen kon ik het verleden loslaten. Aantekeningen van studies, liefdesbrieven van oude liefdes of foto’s met mensen die ik me niet kan herinneren. Door het oude los te laten ontstaan er ruimte voor nu. Waar mijn hart nu blij van wordt.

5.    Meer kwaliteit

Als ik iets koop, zijn dat spullen die langer meegaan én goed zijn voor de wereld. 

6.    Meer vrijheid

Minder spullen geeft me meer vrijheid. Het lijkt wel alsof ik minder vast zit aan mijn spullen, minder gebonden. Dat geeft me een vrij gevoel.  

7.    Meer ruimte in mijn hoofd

Het werkt echt zo dat als je 2 van de 3 kurkentrekkers weggooit, er ruimte ontstaat. In je hoofd. Alsof je hoofd wordt schoongeveegd. Elke dag ervaar ik de magische werking van loslaten. Alles is energie. Het fysieke loslaten geeft lucht en ruimte.

8.    Meer trouw aan mezelf

Ik doe niet meer mee met het meer, beter, groter spelletje.  Dit maakt verschil, echt! Ik leef meer op mijn tempo. Mijn voorwaarden. Niet aan wat anderen bedenken dat ik nodig zou moeten hebben. 

9.    Minder spullen is geen einddoel

Ik wil mezelf geen minimalist noemen. In mijn optiek gaat dat voornamelijk over spullen. Ik hou van een simpeler leven. Op alle lagen en in alle gebieden van leven. Het is een mindset. Een levenswijze. Niet af of klaar. Een manier van leven waarin enkel overblijft wat ertoe doet. 

10.  Minder is zoveel meer

Het afgelopen jaar heb ik zoveel voordelen ervaren van minder. Zoveel meer. Meer vrijheid. Meer lichtheid. Meer focus. Meer trouw aan mezelf. Meer in het moment leven. Meer ademruimte. Meer rust. Meer ontspanning. Meer ruimte voor wat echt belangrijk is.

Ik ga het aankomende jaar door met ontspullen. Of met versimpelen, dat dekt de lading beter. Op alle vlakken van mijn leven laat ik los. In mijn hoofd, hart en leven.  Maak ik ruimte voor dat wat er toe doet.

Wil jij ook graag ontspullen?  Geïnspireerd worden en samen op pad gaan?  Dat kan.  

Vanaf morgen start weer een nieuwe maand. Samen met Francis heb ik een app-groep ” meer met minder”. Hierin delen we met een groep vrouwen lief en leed met betrekking tot het ontspullen. Al meer dan 50 vrouwen hebben zo een lichter leven gecreëerd met meer ruimte voor wat zij belangrijk vinden. Wil je meedoen? Stuur dan een mailtje. 

Hoe dan ook. Ga lekker aan de slag. Op een manier die jou past. Laat je weten hoe het gaat?

Scroll naar boven