stilte in de storm

Stilte in de storm

De afgelopen maanden zijn voor mij druk, intens en vol geweest. Binnenkort vertel ik waar ik druk mee ben geweest, dat hou ik nu nog even voor mezelf.

Dus ja, ook ik heb die periodes, al begeleid ik ouders in het versimpelen van hun leven.

Het stemmetje in mijn hoofd kwam even voorbij; moet je jezelf eens zien, jij die praat, coacht en schrijft over vertragen en versimpelen. 

Ik hoorde die stem en liet deze liefdevol gaan, als wolken in de lucht. Dit is wat ik begrijp, mijn kracht. Het stil laten zijn in mijn hoofd, rustig. Ik kan goed “zijn” in het midden van de storm, de plek waar het stil is. 

In wat voor situatie je ook bent, dat intern gekakel maakt het vaak druk. Krijg je spanning in je lijf, een kort lontje, ervaar je stress. Als we even in de weertermen blijven, er hangen donkere wolken om je hoofd. Je blijft daarboven, hoog. Je voelt niet meer hoe het is met je lichaam. Je bent daar en dan, in plaats van hier en nu.

Ik heb jaren yogales gegeven waarbij we alle gedachten als wolken in de lucht lieten gaan. En we simpelweg gingen voelen hoe het was met het lijf. Wat juist zo waardevol is. Dit haalt je naar het hier en nu. Zo wordt het stiller in je hoofd, ben je bewuster in het moment.

Van doen naar zijn.

Ga je in het oordelen, in de kramp, kijk of je kan verzachten. Zoek je zachte hart op, je zelfcompassie. Maakt het leven een stuk aangenamer. 
Je kan het zelf ook eens proberen. Bewust worden van je lichaam, de sensaties in je lijf;


–       is het warm of koud;
–       moe of energiek;
–       gespannen of ontspannen;
–       waar is je adem, hoog of laag;
–       voel je je licht of zwaar.

Dit kan je simpelweg waarnemen, zonder oordelen, gedachten merk je op, 

als wolken in de lucht ;). Je lichaam is er altijd, dit haalt je naar het moment. Het is je anker om meer te leven vanuit de zijnsmodus dan de doemodus. Ik vermoed een prettigere plek is, waar je meer rust ervaart, in je hoofd, je lijf en je zijn. Ook in drukke tijden, hoe fijn is dat?

Laat je weten hoe het voor je is?

Scroll naar boven