Pedagogisch coach

Heb je op dit moment nog geen pedagogische coach? In 2019 is een pedagogisch coach verplicht. Wil je een onafhankelijk, vertrouwd en ervaren gezicht? Waarbij je verder geen omkijken hebt naar de begeleiding van je personeel? Iemand die meekijkt naar je pedagogisch beleid? Dat ben je hier op de goede plek!

Al jarenlang begeleid en coach ik pedagogisch medewerkers. Dit doe ik middels video interactie begeleiding. Met behulp van communicatietechniek en pedagogische thema‚Äôs leer ik de pedagogisch medewerker hoe te reflecteren op het eigen handelen en de communicatie met kinderen. Video is een onmisbaar hulpmiddel hierbij. 

Hoe werkt het?

De pedagogisch medewerker leert bewust en effectief gebruik te maken van non-verbale en verbale communicatie met de kinderen. Zo wordt het contact met de kinderen verdiept en kunnen de medewerkers zich beter verplaatsen in wat het kind denkt en voelt.

Door in werkbegeleiding de methode toe te passen, blijft het voor pedagogisch medewerkers mogelijk te reflecteren op het eigen pedagogisch handelen. Voor het kinderdagverblijf en/of BSO is dit een unieke mogelijkheid om rechtstreeks met de pedagogisch medewerkers, op een positieve manier, het pedagogisch beleid en uitkomsten van observaties welbevinden van kinderen te vertalen naar de praktijk.

Hoe ziet een coachtraject eruit?

Een coachtraject begint met een intakegesprek. Daarna doen we een inventarisatie van de talenten en leerdoelen. Vervolgens plannen we de Video Interactie Begeleiding, zowel het werkelijke filmen, als de trainingsmomenten en de evaluatie.

Meer weten?

Wil je weten over wat ik als pedagogisch coach voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met me op. Ik ontmoet je graag!

Pedagogisch VIB coach nodig?

Vul het formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact op!