een ontspannen decembermaand

Een ontspannen december maand

Nog negen weken en dan is het jaar voorbij. De feestdagen staan voor de deur.  Juist nu is “declutteren” een mooi moment. Door nu ruimte te maken zal het straks minder vol, druk en veel voelen. “Zal ik je meenemen in het proces?” vroeg ik in een story op instagram. 100 % JA, was het antwoord. 

De feestdagen komen eraan

De decembermaand kan stressvol zijn. Het kopen van cadeautjes, suprises maken, kinderen die gespannen zijn voor de Sint, voorbereidingen voor het kerstdiner. Dit jaar is alles anders. De feestdagen kunnen waarschijnlijk niet gevierd worden zoals we gewend zijn én we kunnen niet vooruitplannen omdat we niet weten wat ons te wachten staat. 

Veel van ons zijn al een beetje moe van het uitdagende jaar. Thuiswerken, je kind lesgeven, minder tijd voor jezelf, misschien verlies van inkomen, onrust in de wereld, mensen om je heen met verschillende meningen. Het valt niet mee. 

Waar verlang jij naar de aankomende maanden? 

Deze vraag stelde ik ook. De antwoorden zijn niet anders dan andere jaren. Je verlangt naar rust. Gezelligheid. Met je gezin, familie en vrienden samen zijn. Een mooi cadeau geven. Vooral de liefde voelen, samen met je dierbaren. Minder doen en minder moeten, nee durven zeggen tegen tegen verplichtingen.

Sta eens een moment stil

Voordat je in de actiemodus schiet en gaat doen.

Wat wil jij? 

Voor jezelf en voor je gezin? 

Wat vind je echt belangrijk voor december? 

Wat zijn jouw belangrijkste waarden? 

Veel vragen he. Ik weet het. En toch door daarbij stil staan kan je veel bewuster kiezen wat je werkelijk wilt en deze bijzondere dagen zo vormgeven zodat ze passen bij jou en je gezin. 

Kies wat past voor jou

Mijn verlangen is vooral te lummelen en een fijne tijd met mijn man en kinderen te hebben. Dat betekent voor ons dat we geen zes gangen diner gaan maken. Hier kiezen wij voor gemak. Old school gourmetten. Bij een lokaal restaurant een kant en klaar menu afhalen en dit alleen opwarmen. We houden ook van lekker eten 😉 en zo supporten we de ondernemers. Misschien is koken jouw hobby en word je al blij van uren in de keuken te staan. Dan is het fijn dat je daar echt de tijd voor hebt en niet aan andere verplichtingen hoeft te voldoen. 

Een ontspannen december

Ik gun jou ook dat je veel rustiger en ontspannen de feestdagen ingaat. Feestdagen waar je naar uitkijkt, Waar je zin in krijgt. Niet een maand waarin je ook nog van alles moet. Op jouw manier en waarin je nee zegt tegen dat wat niet pas. Laat je weten hoe het was? 

Scroll naar boven